Gips

Persoonlijk leiderschap | 0 comments | by Martine Floor-Bron

IMG_0728Vandaag was het eindelijk zover. Met oudste dochter naar het ziekenhuis. Misschien mag het gips van haar pols af! Vol verwachting zaten we in de wachtkamer en waren keurig op tijd aan de beurt. De meneer van de gipskamer kwam ons halen. “Kaartje”. “Pardon?” “Kaartje”. Ik leverde de patiëntkaart in. De meneer maakte een vaag gebaar naar een behandelplek, dus dochter ging daar zitten.

Ondertussen kwam er een oudere heer in een rolstoel binnen. “Gipsvoet” blafte de gipsmeneer naar zijn collega’s, die nogal luidruchtig het vakantierooster aan het bespreken waren. De rolstoelmeneer naam plaats op een andere behandelstoel.

Zaag
Ondertussen kwam de gipsmeneer naar ons toe. Stelde zich niet voor, zei niets, liep achter dochter langs, pakte een mini-cirkelzaag, zette deze aan en tot verbijstering van dochter zaagde hij het gips door. Liep vervolgens zonder iets te zeggen weg en kwam weer terug met een grote schaar, waarmee hij het gips van dochter’s arm knipte. Vervolgens draaide hij zich om, typte iets in in de computer en in plaats van het dossier van mijn dochter – dat ik verwachtte, kwam er een röntgenfoto van een voet op het scherm. De meneer liep weg en ging – overigens ook zonder iets tegen de rolstoelmeneer te zeggen – aan de slag met het gips van diens voet.

Dochter en ik keken elkaar verbaasd aan. En nu? Wij wachtten even, maar wij waren lucht geworden. Niemand nam nog enige notie van ons. Ik liep naar de collega’s toe, die inmiddels aan het klagen waren over de gang van zaken bij het management: “Eh, zijn wij klaar? Mogen wij weg? Wat nu?”. “De dokter komt nog”, was het antwoord, waarop er verder geklaagd werd over “zij die van alles bedachten”. Pfffff.
Gelukkig maakte de dokter een hoop goed. Gaf ons beiden een hand, stelde zich voor, maakte een grapje met dochter alvorens hij de pols onderzocht, gaf tips en instructies mee en wenste ons nog een prettige dag. Misschien moest de gipsmeneer daar eens in de leer…. of bij mij. Toevallig geef ik hele goede trainingen klantvriendelijke communicatie. Waar zal ik die offerte eens heensturen?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Gratis E-book

7 gouden timemanagement-tips
voor ondernemers

gratis e-book