Timemanagement en social media. Gaan die twee wel samen?

Persoonlijk leiderschap, Productiviteit, social media, Timemanagement | 0 comments | by Martine Floor-Bron

Gaan social media en timemanagement wel samen?

Een vraag die ik vaak krijg als ik vertel dat ik naast timemanagement training & coaching ook social media trainingen en advies geef. Gaan die twee wel samen? Ik maak dan altijd het grapje dat ik mensen eerst leer om social media te gaan gebruiken en ze daarna een timemanagement-training aanbied 😉

Maar alle gekheid op een stokje: social media en timemanagement gaan prima samen. Zolang je social media maar doelgericht inzet.

Hoe doe je dat dan? Timemanagement-tips voor social media.

 • Allereerst is het handig dat je weet op welke kanalen jouw klanten en ambassadeurs zich bevinden. Op LinkedIn? Op Twitter? Facebook? Pinterest? Instagram? Ga niet een kanaal gebruiken omdat dat toevallig “in” is, maar bedenk je wie wat van je moet lezen.
 • Leg je focus op die kanalen die het belangrijkste voor je zijn. Beter twee kanalen goed gebruiken, dan vier half.
 • Weet wie je (toekomstige) klanten zijn en waarmee je ze kunt helpen via social media. Geen idee? Vraag het dan!
 • Zet social media structureel in, dus niet alleen als je acuut klanten of opdrachten nodig hebt. Een fout die veel wordt gemaakt. De inzet van social media is altijd bedoeld voor de lange termijn. Op korte termijn haal je er zelden iets uit.
 • Maak gebruik van een contentkalender. Geef bijvoorbeeld iedere maand een ander thema en blog, schrijf en deel tips daarover.
 • Maak gebruik van een inhaak-kalender. Google maar eens op die term.
 • Plan berichten in met behulp van een tool als Hootsuite, Tweetdeck, Buffer of Later.
 • Maak iedere dag tijd om niet alleen te zenden, maar vooral ook te reageren op berichtjes van anderen. Ze hebben het niet voor niets social genoemd 😉
 • En net zoals ik timemanagement-klanten soms adviseer een Outlooktraining te volgen of typlessen te nemen, zeg ik het ook nu: volg een cursus! Scheelt je heel veel tijd om al die knoppen uit te vogelen. Jouw tijd is toch te kostbaar om maar een beetje aan te klooien? Nou dan.
 • Ga niet persé doen wat de goeroes zeggen 😉 Er zijn veel trends op social media en ik zie veel mensen hijgerig achter die trends aanhollen. Doe wat bij je past! Erger jij je ook aan spam-achtige uitingen? Aan adverteren in messenger op Facebook? Aan zomaar toegevoegd worden aan een of ander nieuwsbrievensysteem? Doe dat dan zelf ook niet.
 • Ken jezelf! Zit je vaak te lang op social media? Limiteer jezelf met een kookwekker. Voor heel veel doeleinden een perfect apparaatje 😉

 

En verder. What’s new?

 • In januari geef ik weer een Powerworkshop Timemanagement voor Ondernemers. Doelgericht een dagdeel aan de slag met timemanagement, ineffectief gedrag omzetten naar effectief gedrag en leren van andere ondernemers. Ik heb nog 6 plaatsen.
 • Ben jij een startende ondernemer of ken jij startende ondernemers? Maak ze dan attent op de Startersdag Veluwe op 27 januari 2018, georganiseerd door zakenvriendin Adinda Keizer. Ik sta er ook met een stand én een gloednieuwe dienst Timemanagement voor startende ondernemers. Omdat het als startende ondernemer soms heel lastig is om te bepalen wat je nu wanneer moet doen en hoe je je tijd goed en efficiënt besteedt.
 • Op veler verzoek (en nu maar hopen dat die mensen zich ook aanmelden) een nieuwe Powerworkshop!  Powerworkshop LinkedIn! In vier uur tijd gaan we aan de slag met jouw profiel op LinkedIn en bepalen we een handige strategie voor jouw (personal) branding. Veel tips & trucs om de inzet van LinkedIn tot een succes te maken.
 • Liever individueel aan de slag met social media of timemanagement? Dat kan natuurlijk ook. Boek een dagdeel en we gaan gericht aan de slag met jouw vragen.

 

Wat ik je nog wil meegeven. Maak het niet te gek deze laatste dagen. De wereld draait na Kerst ook gewoon door. 

Lees anders nog even mijn blog Hoe kom ik de decembermaand door en relativeer een beetje. 

 Ik wens jou en de jouwen van harte fijne kerstdagen toe!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Gratis E-book

7 gouden timemanagement-tips
voor ondernemers

gratis e-book